,
سبد خالی است
ورود

راهنمای خرید سینک ظرفشویی

راهنمای خرید سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی یکی از مهمترین تجهیزات آشپزخانه است که تنوع گسترده ای از جنس، مدل، رنگ و تعداد لگن دارد. ضخامت، عمق و قیمت انواع سینک ظرفشویی متفاوت است و هر یک ظاهر و روش نصب خاص خود را دارند. سینک آشپزخانه، مانند شیر ظرفشویی، علاوه بر تأثیری که در دکوراسیون دارد بسیار پرکاربرد نیز هست. به همین دلیل برای خرید بهترین سینک ظرفشویی باید ویژگی های ظاهری سینک را در کنار کاربرد مورد نظر خود و فاکتورهای تعیین کننده کیفیت در نظر بگیرید. در این راهنمای خرید سینک ظرفشویی به معرفی انواع سینک ظرفشویی، ویژگی ها و کاربرد هریک پرداخته ایم.

آنچه درباره خرید سینک ظرفشویی می خوانید:


قیمت سینک ظرفشویی با توجه به عواملی مانند جنس، تعداد لگن، مدل و ... تعیین می گردد. سینک آشپزخانه در جنس های استیل، سنگی، سرامیکی، مسی، چدنی، شیشه ای و... تولید می شود. هریک از این انواع سینک ظرفشویی می تواند تگ لگنه، دو لگنه و یا چند لگنه باشد و بسته به محل قرار گرفتن سینی راست لگن و یا چپ لگن نامیده می شود. علاوه بر این، ضخامت و عمق لگن هر سینک نیز با توجه به جنس و طراحی آن متفاوت است و می تواند نیازهای گوناگون را پوشش دهد. در نهایت، سینک ظرفشویی از نظر روش نصب به انواع سینک ظرفشویی روکار، توکار و سینک ظرفشویی زیرکار دسته بندی می شود که هر یک مزایای خاص خود را دارد. برای خرید بهترین سینک ظرفشویی می توانید از یک راهنمای خرید سینک ظرفشویی کمک بگیرید که چک لیستی از نکات مهم در این زمینه را فراهم می آورد.

شناخت انواع سینک روکار، توکار و زیرکار

یکی از اولین نکاتی که باید در زمان خرید سینک ظرفشویی در نظر داشته باشید نوع سینک است. به طور کلی، سینک های ظرفشویی به انواع سینک روکار، توکار و زیرکار دسته بندی می شوند.

یک سینک ظرفشویی روکار

سینک روکار از قدیمی ترین انواع سینک آشپزخانه است و معمولاً از ورقه استیل ساخته می شود. برای نصب سینک ظرفشویی روکار نیازی به برش چارچوبی در صفحه پیشخوان نیست. عرض این نوع سینک با عرض کابینت برابر است و لبه سینک روکار در واقع لبه جلویی کابینت را به طور کامل می پوشاند. نصب این نوع سینک ظرفشویی در مقایسه با نصب سینک توکار و زیرکار ساده تر است چراکه نیازی به دقت مضاعف در برش پیشخوان متناسب با ابعاد سینک ندارید. انواع شیرآلات ظرفشویی بر روی سینک روکار نصب می شوند و نه بر روی کانتر یا پیشخوان.

یک سینک ظرفشویی توکار

بر خلاف سینک روکار، سینک توکار و زیر کار کل عرض کابینت را نمی پوشانند و برای نصب آن ها نیاز به تعبیه چارچوبی در سطح پیشخوان است. پس دور سینک توکار و زیرکار از چهار طرف با کابینت محصور می شود. تفاوت اینجاست که سینک توکار از بالا داخل چارچوب تعبیه شده در صفحه کابینت می نشیند؛ امّا سینک زیرکار از زیر سینک در محل چارچوب برش داده شده به پیشخوان وصل می شود. نصب سینک توکار و زیرکار نیاز به دقت بیشتری نسبت به نصب انواع سینک روکار دارد و مخصوصاً برای نصب سینک زیرکار بهتر است حتماً از نصاب حرفه ای کمک بگیرید.

یک سینک ظرفشویی زیرکار

علاوه بر سینک روکار، توکار و زیرکار که رایج ترین مدل های سینک آشپزخانه در ایران هستند می توان از مدل های سینک کلبه ای و کاسه ای نیز یاد کرد. برخی انواع سینک ظرفشویی با امکانات منحصر به فرد نیز در بازار عرضه می شود که می توان از میان آن ها سینک ظرفشویی ایستگاه کاری و سینک ظرفشویی پیانویی را نام برد. جهت آشنایی دقیق تر با این مدل ها، تنوع گسترده سینک های ظرفشویی و مزایا و معایب هر یک به مقاله انواع سینک ظرفشویی مراجعه کنید.

قیمت انواع سینک ظرفشویی

قیمت سینک آشپزخانه با در نظر گرفتن مواردی مانند جنس، ضخامت و تعداد لگن تعیین می شود و ارتباط چندانی با نوع سینک ندارد. به طور مثال لزوماً یک سینک ظرفشویی زیرکار گران تر از یک سینک ظرفشویی روکار نیست. دامنه قیمت هر نوع سینک ظرفشویی (روکار، توکار و زیرکار) از قیمت سینک ارزان تا لوکس را شامل می شود. البته که سینک هایی با قابلیت های متنوع مانند سینک ایستگاه کاری و پیانویی وارد بازار شده اند که قیمت آن ها بالاتر است. در نهایت پیچیدگی نصب، سلیقه شما و دکوراسیون مورد علاقه تان است که به خرید بهترین سینک ظرفشویی می انجامد.

شیر ظرفشویی مناسب برای هر سینک ظرفشویی

شیرآلات آشپزخانه در مدل ها و رنگ های بسیار متنوعی تولید می شود و از نظر محل نصب در دو دسته کلی ایستاده و دیواری قرار می گیرد. شیرآلات دیواری بر روی دیوار و بالای سینک ظرفشویی نصب می شود و شیرآلات ایستاده بر روی کانتر و یا سینک ظرفشویی. الزامات نصب شیرآلات آشپزخانه ایستاده بر روی کانتر و سینک ظرفشویی یکسان است. در نتیجه، می توانید برای سینک روکار، توکار و زیرکار خود از میان انواع شیر ظرفشویی دو منظوره، شیر ظرفشویی شاوری و شیر ظرفشویی فنری انتخاب کنید. قیمت شیرآلات ظرفشویی بر اساس مکانیزم عملکرد، پیچیدگی تولید و طراحی، وزن و گارانتی تعیین می شود و سلیقه و بودجه مورد نظر شما تعیین کننده انتخاب یک شیر ظرفشویی است و نه نوع سینک. در صورت نیاز به آشنایی با انواع مختلف شیرآلات آشپزخانه می توانید به راهنمای خرید شیر ظرفشویی مراجعه نمایید.

شیر ظرفشویی فنری بر روی سینک زیرکار

جنس سینک ظرفشویی

از آنجا که در گذشته وجه دکوراتیو سینک آشپزخانه چندان مطرح نبود، بیشتر سینک های آشپزخانه از جنس استیل تولید می شد. امّا به مرور زمان و افزایش اهمیت این محصول در دکوراسیون منزل، سینک ظرفشویی از متریال گوناگون مانند سنگ (سنگ مرمر، سنگ صابونی، گرانیت یا کامپوزیت، کورین و کوارتزسرامیک، چدن، مس و حتی شیشه نیز تولید شد. امروزه برای هر سلیقه و سبک دکوراسیون می توانید یک سینک ظرفشویی با جنس مناسب در بازار پیدا کنید. در این بند به صورت خلاصه جنس انواع سینک ظرفشویی را مقایسه کرده ایم.

  • سینک ظرفشویی استیل یکی از رایج ترین و به صرفه ترین انواع سینک ظرفشویی روکار، توکار و زیرکار به حساب می آید که زنگ نمی زند و به راحتی تمیز می شود.
  • سینک ظرفشویی سنگ مرمر مقاوم، لوکس و گران قیمت است و جلوه بسیار زیبایی دارد. امّا ممکن است پس از مدتی درخشش اولیه را از دست بدهد.
  • سینک سنگ صابونی از انواع جدیدتر سینک ظرفشویی به حساب می آید که می توان لبه های آن را به شکل منحنی برش داد. امّا نسبت به سینک هایی از جنس سنگ کورین و کوارتز مقاومت کمتری در مقابل خراش دارد.
  • سینک ظرفشویی کورین، که از سنگ مصنوعی تولید می شود، از نظر رنگ تنوع بسیاری دارد و به دلیل بافت خود ضد خش و آنتی باکتریال است و به آسانی تمیز می شود.
  • سینک سنگ کوارتز به دلیل خش برنداشتن خاصیت آنتی باکتریال بیشتری نسبت به سنگ کورین دارد. کوارتز یکی از مقاوم ترین انواع سنگ ها در برابر خط و خش و گرماست که به صورت طبیعی و مصنوعی تولید می شود.
  • سینک گرانیتی (کامپوزیتی) آنتی باکتریال است، در برابر گرما و خط و خش مقاومت بسیار بالایی دارد (تا 280 درجه سانتیگراد) و از نظر طرح و رنگ بسیار متنوع است. با وجود شباهت ظاهری این سینک ها به سینک کورین، کیفیت و قیمت سینک های گرانیتی معمولاً بالاتر است.
  • سینک ظرفشویی سرامیکی مقاومت مناسبی دارد امّا از سینک گرانتی مقاوم تر نیست. این نوع سینک بیشتر به رنگ سفید (براق و مات) تولید می شود.
  • سینک ظرفشویی چدنی از نظر ظاهری مشابه با سینک ظرفشویی استیل است امّا وزن و مقاومت بالاتری دارد.
  • سینک ظرفشویی مسی مقاومت و استحکام بالایی دارد و به دو صورت دستی و ماشینی در ضخامت های گوناگون تولید می شود. نکته مهم در مورد این نوع سینک ها خاص و چشمگیر بودنشان است.
  • سینک ظرفشویی مسی
  • سینک شیشه ای معمولاً از جنس شیشه سکوریت نشکن است. این نوع سینک فانتزی برای هماهنگی با هود و گاز صفحه شیشه ای ایده آل است و به آسانی تمیز می شود.

ابعاد سینک ظرفشویی (طول، عرض)

سینک ظرفشویی در ابعاد بسیار متنوعی تولید می شود تا کاربران بتوانند سینک مطابق با ابعاد کابینت و فضای آشپزخانه خود را تهیه کنند. ابعاد سینک آشپزخانه به تعداد لگن ها، طول سینی و نوع سینک بستگی دارد. طول استاندارد سینک ظرفشویی بین 100 تا 120 سانتی متر و عرض استاندارد آن بین 50 تا 60 سانتی متر است. البته که سینک هایی با ابعاد متفاوت نیز در بازار پیدا می شود که مصارف خاص تری دارد. مثلاً طول سینک های سه لگنه، که در آشپزخانه های صنعتی کاربرد دارند، 150 سانتی متر است و سینک هایی با طول 40 سانتی متر نیز تولید می شوند که در آشپزخانه های بسیار کوچک نصب می شوند. عمق سینک ظرفشویی بین 14 تا 22 سانتی متر است و ابعاد استاندارد سینک ظرفشویی عبارت است از:

  • سینک تک لگنه بدون سینی: طول: 40 تا 80، عرض: 40 تا 60
  • سینک تک لگنه سینی دار: طول: 80 تا 100، عرض: 50 تا 60
  • سینک دو لگنه بدون سینی: طول: 80، عرض: 50
  • سینک دو لگنه سینی دار: طول: 100 تا 120، عرض: 50 تا 60
  • سینک سه لگنه: طول: 150، عرض: 50 تا 60
نوع سینک عمق طول عرض
سینک دولگنه توکار سینی دار عمق 14 تا 22 طول 100 تا 120 عرض 50 تا 60
سینک دولگنه توکار بدون سینی عمق 14 تا 22 طول 80 عرض 50
سینک تک لگنه توکار سینی دار عمق 14 تا 22 طول 80 تا 100 عرض 50 تا 60
سینک تک لگنه توکار بدون سینی عمق 14 تا 22 طول 40 تا 80 عرض 40 تا 60
سینک دولگنه روکار سینی دار عمق 14 تا 22 طول 120 عرض 60
سینک تک لگنه روکار سینی دار عمق 14 تا 22 طول 80 تا 100 عرض 50 تا 60
سینک یک و نیم لگنه سینی دار عمق 14 تا 22 طول 100 عرض 50 تا 60
سینک یک و نیم لگنه بدون سینی عمق 14 تا 22 طول 63 عرض 50 تا 60
سینک دو و نیم لگنه سینی دار عمق 14 تا 22 طول 115 تا 140 عرض 50 تا 60
سینک دو و نیم لگنه بدون سینی عمق 14 تا 22 طول 100 عرض 50 تا 60
سینک زیر کار عمق 20 طول 40 تا 80 عرض 40 تا 50

عمق سینک آشپزخانه

عمق استاندارد سینک ظرفشویی بین 18 تا 22 سانتی متر است. البته که سینک هایی با عمق 14 و 24 سانتی متر نیز در بازار پیدا می شود. هر چه لگن سینک ظرفشویی عمیق تر باشد شستن ظروف و قابلمه های بزرگ در آن ساده تر خواهد بود و پاشش آب به اطراف سینک کمتر. علاوه بر این، فضای سینک های عمیق برای جمع شدن ظرف و ظروف بیشتر است. البته که سینک عمیق برای همه افراد بهترین انتخاب نیست. در انتخاب عمق سینک ظرفشویی فاکتور قد کاربر را در نظر داشته باشید. سینک عمیق برای کاربران کوتاه قد چندان مناسب نیست و سینک های کم عمق نیز باعث وارد آمدن آسیب به کمر کاربران بلند قد خواهد شد. هر چه سینک عمیق تر باشد ضخامت آن نیز بیشتر است.

ضخامت سینک آشپزخانه

ضخامت سینک عامل مهم دیگری است که در زمان خرید سینک ظرفشویی باید در نظر داشته باشید. سینک ظرفشویی می تواند بین 0.6 تا 1.2 میلی متر ضخامت داشته باشد. ضخامت به صورت عددی در پشت سینک حک می شود و هر چه بالاتر باشد فولاد به کار رفته در سینک بیشتر است. هر چه سینک ضخیم تر باشد دیرتر تاب بر می دارد، در برابر ضربه و گرما مقاوم تر است و طبیعتاً قیمت بالاتری نیز دارد. سینک های ظرفشویی از نظر ضخامت ورقه بدنه به فانتری و نیمه فانتری تقسیم می شود:

  • ضخامت سینک فانتری معمولاً 0.8 تا 1 میلی متر و عمق لگن آن 17 تا 22 سانتی متر است.
  • ضخامت سینک نیمه فانتری معمولاً 0.6 تا 0.7 میلی متر و عمق لگن آن 14 تا 17 سانتی متر است.
همانطور که در این راهنمای خرید سینک ظرفشویی بررسی شد، سینک ظرفشویی از نظر محل نصب، جنس، کاربرد، تعداد و سمت لگن سینک و... متفاوت است. هر یک از انواع سینک ظرفشویی مشخصات خاص خود را دارد که بهتر است پیش از خرید با محصول مورد نظر خود تطبیق دهید تا سینک ظرفشویی منتخب شما پاسخگوی سلیقه و نیازتان باشد. سینک ظرفشویی معمولاً به صورت استاندارد ساخته می شود تا هنگام خرید شیرآلات برای آشپزخانه محدودیتی وجود نداشته باشد و دستتان در تهیه انواع شیرآلات باز باشد. در صورت نیاز به اطلاعات کاربردی در زمینه انتخاب شیرآلات استاندارد می توانید به راهنمای خرید شیرآلات مراجعه نمایید.

راهنمای خرید سینک روشویی راهنمای خرید سینک ظرفشویی

استفاده از این مقاله صرفا با لینک فعال مجاز است.




دسته بندی: دانستنی های دکوراسیون دانستنی های شیر ظرفشویی بلاگ

ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

انواع سینک ظرفشویی و مقایسه مزایا و معایب آن ها

راهنمای خرید و مقایسه انواع روشویی

راهنمای خرید سینک ظرفشویی

حمامی دریایی

حمامی کلاسیک و دنج

حمامی رویایی و آرامش بخش

نظرات شما