,
سبد خالی است
ورود

شیرآلات دوکاره (دومنظوره) چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

شیرآلات دوکاره (دومنظوره) چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

در میان شیرآلات آشپزخانه، شیر دو منظوره، روز به روز محبوبیت بیشتری به دست می آورد. استفاده از آب سالم و تصفیه شده نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت دارد و این نوع شیرآلات، امکان دسترسی به آب تصفیه و آب لوله کشی را از طریق یک شیر ظرفشویی فراهم می آورد. اما شیر ظرفشویی دوکاره (دو منظوره) چیست؟ در هنگام انتخاب شیر دو منظوره باید چه نکاتی را در نظر داشته باشید؟ در این مقاله با مزایا و معایب شیر ظرفشویی دوکاره و ساختار و عملکرد این نوع شیرآلات آشنا می شوید.

آنچه در این مقاله می خوانید:


شیر ظرفشویی دوکاره (دومنظوره) چیست؟

در مناطقی که آب شهری کیفیت پایینی دارد، شیرآلات دومنظوره بهترین انتخاب است. شیر ظرفشویی دوکاره، دارای دو خروجی آب است. یک خروجی مربوط به آب لوله کشی شهری است که برای شستشوی ظروف به کار می رود و خروجی دیگر مربوط به آب تصفیه و آشامیدنی است. پیش از آنکه آب شهری از خروجی آب تصفیه شیر خارج شود به دستگاه تصفیه آب یا همان آب شیرین کن هدایت می شود و سپس بصورت تصفیه شده در اختیار کاربران قرار می گیرد.
قيمت شير ظرفشويی دو منظوره، به دلیل تکنولوژی پیچیده تر آن در مقایسه با قیمت شیر ظرفشویی معمولی، بالاتر است. اما امکان استفاده همزمان از آب شهری و آب تصفیه شده، به خوبی مساله قیمت را جبران می کند. شیر ظرفشویی دوکاره چیست؟

ساختار و مکانیزم عملکرد شیرآلات دومنظوره

شیر ظرفشویی دو منظوره، معمولاً دو خروجی آب جداگانه دارد. این خروجی ها یا بر روی یک علمک واحد قرار دارند و یا بر روی دو علمک مجزا. خروجی آب لوله کشی، معمولاً ارتفاع بیشتری دارد تا فضای بیشتری برای شستشوی ظروف فراهم نماید؛ در حالیکه خروجی آب تصفیه، ارتفاع کمتری دارد. زمانی که شیر آب تصفیه باز می شود، آب ابتدا به دستگاه تصفیه هدایت می شود و سپس از خروجی آب تصفیه شده در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد.

علاوه بر این، در ساختار شیرآلات دوکاره، هر خروجی دارای اهرم مخصوص به خود است. فقط کافی است اهرم مربوطه را حرکت دهید تا آب شهری و یا تصفیه از خروجی مورد نظر شما خارج شود. معمولاً اهرم مربوط به آب تصفیه کوچک تر است.
شیرآلات تصفیه آب به تنهایی قادر به پالایش آب نیستند و حتما باید به دستگاه تصفیه آب متصل شوند. زمانی که شیر مربوط به آب تصفیه باز می شود، آب پس از عبور از دستگاه تصفیه آب، از خروجی آب تصفیه شیر خارج می شود و آماده آشامیدن است.

مزایا و معایب شیرآلات دوکاره

مانند سایر شیرآلات ظرفشویی، شیرآلات دوکاره نیز مزایا و معایب گوناگونی دارند. تصمیم گیری در مورد خرید این نوع شیرآلات به نیاز و جمع بندی مصرف کنندگان بستگی دارد. در ادامه مزایا و معایب شیرآلات دومنظوره بررسی می شود.

مزایای شیر ظرفشویی دومنظوره

  1. در صورت جدا بودن کامل خروجی و مسیر آب تصفیه و آب لوله کشی، آب تصفیه شده خالص در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد. حتماً در هنگام خرید، به مجزا بودن خروجی و مسیر هدایت آب در داخل شیر توجه نمایید.
  2. دستگاه های تصفیه آب، معمولاً فیلترهایی برای پالایش کلر دارند. کلر ماده ای است که برای سلامتی ضرر دارد اما در تصفیه خانه ها زدوده نمی شود و در آب لوله کشی شهری می ماند. پس برای از بین بردن کلر آب آشامیدنی، شیرآلات دو منظوره بسیار کاربردی است.
  3. تهیه شیرآلات دو منظوره به صرفه است. این نوع شیرآلات امکان دسترسی همزمان به آب لوله کشی و آب تصفیه شده به واسطه یک شیر ظرفشویی را فراهم می کند و نیازی به خرید شیر آب تصفیه به صورت جداگانه نیست.
  4. زمانی که آب لوله کشی ابتدا وارد دستگاه تصفیه آب می شود و سپس از خروجی آب تصفیه خارج می شود، تازگی بیشتر و طعم بهتری دارد.
  5. ارزان ترین راه برای حذف آلاینده هایی که بعد از تصفیه آب در تصفیه خانه، همچنان در آب لوله کشی باقی مانده اند، استفاده از شیرآلاتی دارای خروجی آب تصفیه و متصل به دستگاه تصفیه آب است.

معایب شیر ظرفشویی دومنظوره

از معایب شیر دوکاره، تنها می توان یکسان بودن مسیر خروجی آب لوله کشی و آب تصفیه را در بعضی مدل ها ذکر کرد. مدل هایی با دو خروجی در بازار وجود دارند که در آنها مسیر آب تصفیه شده با مسیر آب لوله کشی تا رسیدن به خروجی های جداگانه، یکسان است. در این مدل ها آب تصفیه شده به دلیل عبور از مسیر آب لوله کشی، خلوص خود را از دست می دهد. در این صورت برای دریافت آب تصفیه خالص، حتما باید چند ثانیه شیر تصفیه آب را باز بگذارید که باعث به هدر رفتن آب می شود.


شیرآلات دومنظوره با طراحی مدرن، علم بلند در مدل های شاوری، فنری و معمولی، بسیار کاربردی هستند. همانطور که در بررسی ویژگی های بهترین شیر ظرفشویی در راهنمای خرید شیر ظرفشویی بررسی شد، این نوع شیرآلات، دسترسی آسان به آب لوله کشی و آب تصفیه را به صورت همزمان فراهم می آورد. در ساختار بعضی مدل های شیرآلات دو منظوره، فقط یک مسیر خروجی برای آب تصفیه شده و آب شهری وجود دارد. اما بهتر است این دو مسیر باید کاملاً از یکدیگر جدا باشند تا تماسی بین این دو جریان برقرار نشود و خلوص آب تصفیه کاهش پیدا نکند. در هنگام خرید شیرآلات بهداشتی دومنظوره، قیمت شیرآلات در کنار اطلاعات کافی در مورد معایب و مزایای شیرآلات دوکاره، به خرید بهترین شیرآلات می انجامد.


استفاده از این مقاله صرفا با لینک فعال مجاز است.



دسته بندی: دانستنی های شیر ظرفشویی بلاگ

ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
بهراد 2 سال قبل
لغو
پاسخ
0-

خوبه

captcha
ارسال نظر

راهنمای گام به گام تعمیر گرفتگی و فشار کم شیر آشپزخانه

معرفی انواع شیر پیسوار و کاربرد و جنس آن

شیرآلات مدرن؛ کنترل صوتی شیر ظرفشویی تا کاهش ترافیک اطراف سینک!

راهنمای خرید و مقایسه انواع سینک ظرفشویی

شیرآلات دوکاره (دومنظوره) چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

شیرآلات فنری چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

شیر شاوری چیست؟ شیرآلات شلنگدار چه مزایا و معایبی دارند؟

راهنمای مقایسه و انتخاب بهترین شیر ظرفشویی (آشپزخانه)

آموزش تعمیر علمک شیر ظرفشویی، تعویض اورینگ و واشر و رفع نشتی

نظرات شما